4-750x410

Fitness, wellness, selfness? mindfulness? És hogyan kapcsolódnak a fogalmak a szépségápoláshoz?

A cikk eredetileg a Womanity női magazin oldalán jelent meg. Viszont elég jól sikerült körbe járni a témát, olvassátok örömmel :)

“Egy tökéletesen befésült frizura is csupán csak szép, és ennyi. Igazán vonzóvá egy rakoncátlan hajtincs teszi, mely lazán, „öntörvényűen” omlik alá…” Halász Krisztina könyvajánlója elég inspiráló ahhoz, hogy alaposabban megismerjük a Lélekkozmetika módszerét.

Selfness, mindness – nem mindenki számára ismerős kifejezések ezek. Segítene pontosítani, hogy mit jelölnek ezek a szavak a wellnesshez képest?

A selfness a wellnessből nőtte ki magát, a helyes sorrend ezeknél a trendeknél a fitness, wellness, selfness, mindness, ugyanakkor mindegyik mást jelent. Ha elfogadjuk, hogy a wellness csupán a testi, fizikai egészséggel, „jól tartással”, kényeztetéssel kapcsolatos szolgáltatásokat kínál, akkor egyértelmű, hogy a selfness jóval több a wellnessnél, hiszen a testen túl, a lélekkel, önismerettel-önfejlesztéssel is foglalkozik. A selfness követői a test, a lélek és a szellem tökéletes összhangjára, és egy egészséges énkép kialakítására törekszenek.

A selfness hatékonyságának titka, hogy követőit nem időszakos változtatásra, hanem egy élethosszig tartó harmonikus, optimista és pozitív életfelfogás kialakítására készteti, ami idővel egyre könnyebbé, végül pedig életformává válik. A mindness a selfness holisztikus szemléletén túl képes olyan viselkedésbeli változásokat is generálni, amely mögött megváltozott gondolati minőségek, újonnan kapott képességek állnak. A mindness az egészséges életmódra törekvők számára olyan továbbfejlődést jelent, amelynek eredményeként megszületik a kiegyensúlyozott, magát és döntéseit felelősen vállaló, önmagával, illetve környezetével szemben igényes és harmóniában élő személyiség.

Hogyan kapcsolódik össze az önfejlesztés és szépségápolás?

Nézzünk egy általános példát! A célkitűzést tanító szakirodalmak mind azt írják, hogy a képzeletünk segítségével tudunk teremteni.A teremtő folyamatban három fontos tényezőnek jelen kell lennie. A belső pontos képnek, hangnak, és érzésnek. A racionális elménk viszont képes bojkottálni, hogy “ez nem igaz, ez lehetetlen “, stb. Ezért a hiedelem rendszerünk fogságban tart. A lélekkozmetikai kezelések alatt – mivel nem önmagunkat visszük ebbe az állapotba, nem zökkentenek ki olyan könnyen a kételkedő gondolataink – az Animi szakember folyamatos jelenléttel irányítja a folyamatot. A látszólag kozmetikai jellegű beavatkozásokban könnyebben hiszünk, ezért nyitottak maradunk a helyzetben. A kozmetikai kezelés (mezoterápia, masszázs, pakolások, tisztítás, ultrahang.) különböző testérzetekkel jár, így az érzés, mint elengedhetetlen teremtő elem, is könnyedén megtörténik.

Az animi lélekkozmetikus vizualizációs- meditatív vezetésével, és művészi érintésekkel a kép- hang-érzés együttesét biztosítja. A racionális elme könnyen elhiszi, hiszen valóban zajlik egy kezelés, amit ténylegesen érez, nem csak “fantáziál”. A szakember tudja, hogy milyen folyamatokhoz milyen érintéseket, testérzeteket idézzen elő, s ehhez milyen kozmetikai készülékeket használjon. Ezáltal megkönnyebbül a lélek, felszabadultnak, energia dúsnak érezzük magunkat, azonnali megtisztulást, megújulást nyújt, de nem csak a bőrnek és a léleknek. Hatására változás történik azon az életterületen, ami a problémát, elakadást okozta.

Miről szól a Lélekkozmetika módszer?

Az Animi Lélekkozmetika® szemléletmódja ötvözi a buddhizmus, az ájurvéda, a homeopátia, a Feng Shui, a jóganidra bizonyos elemeit. Ezzel együtt mindenkit megtart a maga vallásában és hitében. Merít a különböző pszichológiai irányzatokból, mint a pszichoanalitika, az individuálpszichológia, a transzperszonális pszichológia, a pszichokibernetika, a neurolingvisztikus programozás, az autogén tréning, a tranzakcionális analízis.

Minden területnek megvannak a nagy mesterei, akiktől érdemes tanulni. A fenti felsorolás azoknak szól, akik mindennek a forrását keresik. Idővel ők is megtapasztalják majd, hogy a lényeg ugyanaz, csak az út más, amin keresztül odavezetnek. A fentiekből saját szemüvegemen át, saját szűrőmön keresztül, húsz év alatt cseppenként összegyűjtögettem azt az eszenciát, bölcsességet, amivel hatékonyan működhetek, mint kozmetikus. Mert mind közül ehhez értek a legjobban, a szépségápoláshoz. Mára saját Animi kezeléseket alkotok.”

A visszajelzések alapján, melyik kezelésük válik be leginkább?

Az Animi Meditációs Energiamasszázs, de nem a népszerűség a lényeg. Sokkal inkább az, hogy kinek mire van valójában szüksége. Minden ember más, minden élethelyzet más a motivációk és szükségletek kavalkádjáról nem is beszélve. A szükséges kozmetikai munkafázisokhoz vele analóg lelki folyamatokat rendelünk, így a kozmetikai indikációkon túl, a lelki célok határozzák meg az adott kezelés tartalmát és mélységét. Pontosan ezért, az Animi Lélekkozmetika®-i kezelés egy módszer, és keret, melyben minden alkalom személyre szabott.

Abban vagyunk mások– és azért járnak hozzánk a vendégeink -, mert nálunk egy helyen szépülnek, jutnak felismerésekhez és fejlődnek. Mindezt úgy, hogy nem szükséges a kozmetikára szánt idő és pénz után még egy coach-ra is időt és pénzt áldozni. A hozzáadott érték pedig, a bőr és az idegrendszer speciális kapcsolatából ered. Ugyanis, a külső és a lelki folyamatok együttes ”kezelése” révén, egy szinergikus hatásnak köszönhetően az 1 + 1 nem 2 lesz, hanem 3.

Ha jól sejtem, a A Lélekszépítés című könyv a szépség “másik oldalát” járja körül!?

Olyanok számára ajánljuk, akik a szépséget többnek tartják, mint velünk született adottságnak. A könyv segít mélyíteni az önismeretet és, ezáltal tisztábban látni a világot és megtalálni a belső hangot. Vonzóbb az a nő, aki a jól megélt nőiessége által ragyog. Egy tökéletesen befésült frizura is csupán csak szép, és ennyi. Igazán vonzóvá egy rakoncátlan hajtincs teszi, mely lazán, „öntörvényűen” omlik alá… A nő ettől válik szexissé: a felvállalt –önismereti alapú- tökéletlenséggel, igényes alapokon egy kis lazasággal. A valódi szépség egy atmoszféra, amely körbelengi a nőt,ez teszi ellenállhatatlanná, és felejthetetlenné.

Ha a kedves olvasó kozmetikus, érdemes mielőbb beszereznie. Hisz, azt ma már mindenki tudja, hogy a bőr és a lélek összefügg. A könyvbemutatón azt is megérti hogyan, és miként.

Hogy tetszett? Segíts egy megosztással, hogy minél több emberhez eljuthassunk :)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>